Nota de premsa de la Plataforma pel Riu Siurana Viu

La Plataforma pel Riu Siurana denuncia les continues dilacions en la convocatòria de la Taula del Siurana mentre continua l’espoli de l’aigua que mata de manera irreversible el riu.

La Plataforma pel Riu Siurana denuncia l’endarreriment i la falta de compromís de l’Agència Catalana de l’Aigua en la convocatòria de les reunions de la Taula de l’Aigua. Tan sols la primera i la segona sessió es van produir en les dates previstes, la tercera, que s’havia de fer a data 20 de febrer es va ajornar fins el 3 d’abril. En aquesta reunió es va acordar deixar passar el període electoral i aplaçar les sessions fins el 4 de Juliol . Avui, dia 5 de juliol, encara no s’ha convocat la tercera sessió.

La indignació al Priorat ha esclatat quan s’ha tingut coneixement que el passat mes d’Abril a la Comissió de Desenvasament Siurana-Riudecanyes s’acordà transvasar la mateixa quantitat d’aigua que els últims anys, deixant un cabal del tot insuficient per mantenir la vida al riu i que hores d’ara deixa el riu completament sec.

La situació actual en que es transvasa a la Riera de Riudecanyes el 90% de l’aigua que recull el pantà de Siurana, deixa el riu pràcticament sec la major part de l’any incomplint totes les normatives mediambientals. Recordem que el riu Siurana forma part en la seva totalitat de la Xarxa Natura 2000, es Zona d’Especial Protecció de les Aus i Lloc d’Importància Comunitària.

La Plataforma pel Riu Siurana “Volem lo Riu Siurana Viu” es pregunta si la convocatòria de la Taula respon efectivament a una voluntat de solucionar el problema de fons o és només un intent de desmobilitzar un moviment molt actiu els últims anys, amb promeses que no hi ha cap voluntat de complir.

Més informació:

La Taula del Siurana-Riudecanyes va iniciar les sessions el passat mes de desembre i segons la programació prevista s’havia de reunir el tercer dimecres de cada mes amb el següents temes a tractar:

LA GESTIÓ ACTUAL: CABALS, VOLUMS, …. 5 -Desembre

LA SITUACIÓ ADMINISTRATIVA: CONCESSIONS, … 23 -Gener

LES NECESSITATS DELS TERRITORIS

REQUERIMENTS DE REG I ABASTAMENT AL PRIORAT 20 -Febrer

REQUERIMENTS ECOLÒGICS DEL RIU SIURANA 20 -Març

REQUERIMENTS AL BAIX CAMP 24 -Abril

PROPOSTA DE SOLUCIONS

APORTACIÓ DE RECURSOS COMPLEMENTARIS 15 -Maig

ELABORACIÓ D’UNA PROPOSTA DE CONSENS 19 -Juny

Enllaços als mitjans que s’han fet ressò

La Plataforma pel Riu Siurana critica que l’ACA no convoca les reunions de la Taula del Siurana

La plataforma pel Siurana denuncia que no s’ha convocat encara la tercera sessió de la Taula

La Plataforma pel Riu Siurana critica que l’ACA no convoca les reunions de la Taula de l’Aigua

La Plataforma pel Riu Siurana critica que l’ACA no convoca les reunions de la Taula de l’Aigua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *