La Plataforma pel Riu Siurana denuncia la parcialitat en les informacions donades…

La Plataforma considera que no es pot obviar que la concessió vigent obliga a respectar 200l/s aigües avall mentre que actualment se’n deixen 20l/s i que ajornar un altre any la proposta desolució, sense canviar les condicions actuals, perjudica greument al riu i a la conca.

Després de les compareixences al Parlament de Catalunya de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) i de la CRPR (Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes), la Plataforma pel Riu Siurana manifesta que la suposada “bona voluntat” per solucionar el conflicte del transvasament del Riu Siurana a la Riera de Riudecanyes i la crida reiterada a evitar un enfrontament entre territoris, obvia que es parteix d’una situació d’injustícia.

Per una banda, la concessió vigent que data de 1935 obliga a respectar 200l/s aigües avall, mentre que actualment se’n deixen tan sols 20l/s. Per altra banda, el conveni del TOPOGRAPO, presentat per la CRPR com una solució als problemes d’aigua del Priorat, en realitat significa un fraudulent canvi en les condicions de la concessió que, amb la connivència de l’ACA, a la pràctica deixa el riu sense aigua.

La Plataforma considera que si es respectessin els 200l/s aigües avall pràcticament no es podria transvasar aigua i per tan la part de l’aigua que administra la CRPR, provinent del Siurana, no els pertany. No és la CRPR que solidàriament busca una solució pel Priorat, és el Priorat que reclama un aigua que la CRPR, amb el silenci còmplice de l’ACA, espolia des de fa molts anys. La Plataforma declara que assabentar-se de l’ajornament de les sessions fins al setembre a través d’una compareixença al Parlament és una absoluta falta de respecte. A més allargar un any el calendari previst de les sessions perjudica irremissiblement al riu i a la conca.

La Plataforma valora positivament el reconeixement, per part de l’ACA, que és imprescindible tenir en compte la qüestió ambiental en la gestió dels rius. El riu Siurana forma part en la seva totalitat de la Xarxa Natura 2000 i la seva protecció és cabdal pel riu i pel Priorat. També celebra que s’estudiïn alternatives de subministrament d’aigua al Baix Camp i que l’ACA assumeixi com a seva la necessitat de reutilitzar l’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *