El Siurana torna a ser riu per unes hores

Hi ha qui diu que no anem bé.

Ho diu l’home que cobra 57.956,79€ l’any, és a dir, 4.829,73€ al més per fer d’administrador, recaptador i secretari de la Comunitat de “regants” de Riudecanyes, entitat de benefici privat que especula amb un bé públic assecant sense cap mena d’escrúpols el riu Siurana.

Nosaltres pensem el mateix. I de fet pensem molt més…

Pensem per exemple, que imatges com aquestes:

SÓN UNA VERGONYA!

Pensem que ja n’estem farts de què ens robin i després haguem de comprar una part del què ens han pres. Part que vam haver d’anar a demanar, empassant-nos l’orgull, perquè és un bé vital i imprescindible i ens l’havien pres. I ses senyories ens van concedir la gràcia, però no a canvi de res, és clar. Amb qui us penseu que estàvem negociant? Ens el van concedir “només” a canvi de renunciar al cabal del riu i de pagar allò que se’ns retornava, allò que ens havien pres, allò que ens prenen cada any.

I ara, d’aquest acte miserable i roí, en diuen (ells mateixos), mostra de bona voluntat.Es veu que si tenim aigua és gràcies a ells. A ells que cada any ens assequen el riu, a ells que ens han assecat els aqüífers, a ells que s’emporten més del 90% de l’aigua del nostre riu!

Potser es pensaven que seguiríem de braços creuats tota la vida, però finalment hem dit prou i hem decidit fer-hi alguna cosa. No tolerarem ni un dia més aquest tracte injust i prepotent. No anem bé i ha arribat l’hora d’arreglar-ho, sabem que quan el riu Siurana torni a ser riu tot l’any no serà gràcies a ells, sinó a la nostra pròpia feina.

Ells en diuen sabotatge, nosaltres justícia i defensa del territori. L’acció ha tingut lloc a l’assut del molí dels aubins , lloc des del qual desvien tota l’aigua del riu per portar-la cap a Riudecanyes. L’aigua ha baixat fins a les planes cegues, però sembla que no ha pogut arribar més avall. La comunitat de “regants” de Riudecanyes a les 7 del matí ha corregut a venir a destapar l’embut de formigó i els 2000 litres per segon que estan sortint del pantà tornen a marxar cap al Baix Camp. Ha durat poc, però ha sigut gloriós.

L’aigua del Siurana pel Siurana!!

recuperant el què és nostre

No hi ha presa que ens aturi!

imatge de la nostra solució temporal cedida per la Comunitat de “regants” de Riudecanyes.

Imatge de la nostra solució temporal cedida per la Comunitat de “regants” de Riudecanyes

El Siurana seguint el seu curs com no ho feia des de fa molts i molts estius.

I així, gràcies a aquest acte que ells qualifiquen de sabotatge hem aconseguit, després de molts anys, tornar a veure el riu Siurana a l’estiu. La canalla ha tornat a jugar bressolada per les seves aigües i el cant que aquestes feien en baixar, ha alegrat els que, incrèduls, han vingut a veure l’espectacle.

www.youtube.com/watch?v=zcNXJtZ7Vvw

www.youtube.com/watch?v=NFp9a8JSrKw

CONTINUARÀ…

(Gràcies al GEPEC per la seva valuosa col·laboració!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *