El Camp de Tarragona s’emporta el 96% de l’aigua del riu Siurana

Èxit rotund de la trobada mantinguda ahir a Torroja del Priorat, per posar fil a l’agulla a la nova plataforma que lluitarà per què el Siurana torni a ser un riu viu en tot el seu recorregut. Amb puntualitat britànica, les 20 hores, al teatre municipal de la vila prioratina es van reunir una vuitantena de persones procedents de tots els municipis afectats per la sequera crònica del Siurana. També van acudir molts veïns i d’altres municipis prioratins per on no passa el riu, per donar suport a la nova agrupació.

En el transcurs de la reunió es va acordar que Jordi Aixalà, alcalde de Torroja entre els anys 2003 i 2015, i amb una àmplia experiència en aquesta lluita, serà el portaveu de la plataforma. Tanmateix, es va decidir continuar amb la recollida de signatures, i nomenar responsables de cada municipi per tenir-ne cura fins al moment en què s’hagin d’entregar a qui correspongui. També es va acordar redactar un altre manifest amb els punts concrets que s’han de solucionar, i que s’entregarà a les diferents administracions.

Internet i les xarxes socials tindran una importància molt destacada en les accions del grup. Als existents comptes de Facebook i Twitter, i el recentment estrenat blog de la plataforma, aviat es podrien sumar una recollida de signatures a internet a través de la plataforma Change.org; i la recollida de fons mitjançant crowdfunding amb la plataforma Verkami. S’utilitzaran tots els mitjans que estiguin a l’abast per aconseguir que retorni el cabal ecològic al Siurana «i que el riu torni a portar aigua per usos agrícoles, industrials o el que convingui a la comarca, per tornar a fer créixer el llit del riu i els seus afluents», va dir Aixalà.

http://www.naciodigital.cat/delcamp/prioratdiari/noticia/953/camp/tarragona/emporta/96/aigua/riu/siurana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *