Sorteig Solidari

La Plataforma pel riu Siurana junta amb Gepec-Ecologistes de Catalunya, hem llançat un sorteig de lots de vins de la comarca del Priorat per la defensa del riu Siurana. Més de 65 viticultors i elaboradors del territori, tant de la DO Montsant com de la DOQ Priorat, han contribuït al sorteig amb gairebé 500 ampolles de vi que formaran part de 33 lots d’una quinzena d’ampolles cadascun, 21 dels quals es podran comprar físicament als diferents pobles del Priorat i la resta es podran comprar online a través de la web del Gepec-EdC. Cada lot està valorat en gairebé 400€ i compta també amb dos llibres de la col·lecció Vinologue sobre els vins de la DO Montsant i DOQ Priorat.

El sorteig de cada lot anirà amb els dos últims números de la Grossa de Cap d’Any. Les participacions podran adquirir-se per 10€ cadascuna fins a finals de desembre als 21 punts de venda dels 21 pobles del Priorat, i a més també se’n podran adquirir per internet per a una dotzena de lots més disponibles únicament online al web del Gepec-EdC. El llistat complet de tots els lots i dels vins que els composen, a més dels diferents punts de venda, pot consultar-se al web del Gepec-EdC i el de la Plataforma pel riu Siurana.

Aquesta iniciativa té com a objectiu recaptar diners per cobrir les despeses legals per la defensa de les activistes encausades de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec-EdC que actualment s’enfronten a una querella penal per uns actes reivindicatius pacífics realitzats al 2017 i 2018, denúncia desproporcionada i intimidatòria de la Comunitat de “Regants” de Riudecanyes que són els promotors i gestors de l’espoli del riu Siurana.

A més de donar suport a les activistes encausadas i recaptar diners per la seva defensa, la iniciativa també vol donar protagonisme a la gent que cuida la terra i estima el riu, i alhora reivindicar el paper vertebrador que té el Siurana a la comarca, reivindicar que el riu és la sang del Priorat, que el riu és vida. Volem el riu viu!

L’emergència climàtica que estem vivint ha posat en evidencia que no és sostenible mantenir la concessió d’aigua del Siurana a la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes que deixa sec el riu durant bona part de l’any amb l’impacte mediambiental, social i econòmic que això comporta a la comarca del Priorat, i per tant la concessió s’hauria d’anul·lar de manera urgent abans que el riu Siurana desaparegui del tot i amb ell un tros de la comarca.

Les entitats impulsores volem donar les gràcies a tots els viticultors i elaboradors i a tots els punts de venda que de manera desinteressada han donat i continuen donant suport a la lluita per la defensa del riu Siurana. Aquí trobareu el llistat de tots els punts de venda al Priorat.